Corda Banket BV in Hoorn is een toonaangevend familiebedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van banketbakkersproducten zoals gevulde koeken, rondo’s, kano’s, etc.

Kwaliteit en voedselveiligheid staan hoog in het vaandel. Om deze speerpunten te borgen is  Corda Banket al jaren BRC (British Retail Consortium) gecertificeerd.

Naast voedselveiligheid en kwaliteit loopt innovatie als rode draad door de bedrijfsvoering.

Corda Banket heeft in de afgelopen jaren o.a. met behulp van de WBSO/RDA meerdere succesvolle projecten afgerond en in de eigen onderneming toegepast. Zo is er een gerobotiseerde inpaklijn voor mini’s, een geautomatiseerde positioneringmethode voor de verschillende lagen waaruit een gevulde koek bestaat en een inpakmachine waarmee de koeken op drie verschillende verpakkingsmethodes (individueel, multi of toef) verpakt kunnen worden, ontwikkeld. Daarnaast is er veel en succesvol onderzoek geweest naar deeg samenstellingen, bakprocessen en vullingen in de koeken, waardoor er kwalitatief hoogwaardige en nieuwe eindproducten in de markt zijn gezet.

Corda Banket zal ook de komende jaren zeker doorgaan met het ontwikkelen van nieuwe technieken en producten om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van lekkere koeken.