Cordabanket Hofleverancier Hoorn

HOORN – Corda Banket BV mag vanaf nu het predicaat ’Hofleverancier’ voeren. Dat maakte burgemeester Yvonne van Mastrigt maandag – uiteraard namens de koning – bekend tijdens de jubileumbijeenkomst wegens het honderdjarig bestaan van het bedrijf.

Door Redactie Noordhollandsdagblad.nl – 2-5-2016, 18:48


Glunderend nam Co Schilder het wapen in ontvangst. Op het podium werd hij vergezeld door vrouw Tessa, kinderen Jente, Tijme en Mette en ouders Greet en Bertus, die vóór Co leiding gaven aan Corda.

In 1916 begon Johannes Conijn een bakkerij in Nibbixwoud. Hij had welgeteld elf klanten. Maar brood, cake, taart en koek van Conijn waren zó populair, dat in 1967 een verhuizing naar een groter pand in Hoorn volgde. De naam veranderde in Corda en later werd de ambachtelijke bakkerij een industriële bakkerij op Hoorn 80, waar het bedrijf nog altijd is gevestigd. Corda is nog steeds een familiebedrijf, ondanks dat er inmiddels 100 miljoen koeken per jaar gebakken worden. Johannes Conijn had nooit durven dromen dat zijn bedrijfje ooit het Koninklijk Wapen mocht ophangen, wegens de ’vooraanstaande plaats’ die het bedrijf inneemt in de regio.